Vanliga frågor och svar: Digitalbox i din TV

Vanliga frågor rörande inbyggd digitalmottagare DVB-C.

Tv med inbyggd digitalmottagare
Har din tv en inbyggd digitalmottagare/box anpassad för kabel-tv (DVB-C) finns i dagsläget möjlighet att ta in  våra TV utbud. Vi kan dock inte garantera att alla typer av tv-apparater med inbyggd digitalmottagare/box kommer att fungera. Detta gäller även funktioner (elektronisk programguide m.m.) som finns inbyggda i Transits egna externa digitalboxar.

För support när det gäller inbyggd mottagare hänvisar vi till återförsäljare eller tillverkare.

Från 1 november börjar vi kryptera alla våra kanaler och då krävs det CA modul och programkort för att ta emot våra TV utbud.


Kanalsökning tv med inbyggd digitalmottagare:
(Obs. Följande kan variera mellan olika tv-apparater.)

Välj i menyn att:
1. söka via kabel (ej antenn)
2. söka digitala kanaler

Kontrollera att följande parametrar stämmer:
• Mottagare: DVB-C(Kabel-TV)
• Nätverks ID: 41001
• Modulering: QAM 256
• Frekvens: 306 MHz (alt. 306 000 KHz)
• Symbolhastighet: 6875

Obs. Viktigt är att frekvens 306 MHz skrivs in, denna är unik för Svenska Stadsnät Transit.

Dubbla språkutsändningar
För en del av de kunder som har inbyggd digitalmottagare I tv:n kan dubbla språk (svenska och danska) höras i höger respektive vänster högtalare. För att lösa detta ställer användaren själv in ljudbalansen på sin tv maximalt åt ett av hållen (right/left). Alternativet är att köpa en box som redan tar hand om det faktum att dessa kanaler sänder ut dubbla språk på detta lite udda vis. Sådana boxar finns i vårt sortiment.

Bildformat
För att fylla ut hela tv-skärmen med bildinnehåll på en widescreen-tv kan du behöva testa dig fram med skärminställningarna både i boxen och i tv:n; exempelvis genom att välja 16:9-formatet på boxen och 16:9 på din tv:s skärminställning. Det innehåll som sänds ut kommer i olika format och därför kan vissa sändningar visas med svart kant i över och underkant, medan en annan är helskärm och en tredje med svart kant till höger och vänster.


CA modul
Programkort sätts in i CA modul enligt bilden nedan och kopplas sedan in i TV´n.
Kortplacering i TV`n kan variera mellan olika TV modeller. Kontrollera med TV tillverkaren vad som gäller för just din TV.